Малка радост с помощ на адвокат!

помощ на адвокат в Пловдив и София. Адвокат по трудови дела

Помощ на адвокат.
“Отидох на работа и видях, че фургонът го няма. Звъннах на шефа, той ми вдигна и ми каза да не му звъня повече. Не ми платиха и въобще не знам какво става…“. Точно за този случай е статията Малка радост с Помощ на адвокат.

Класическа история, описваща действията на огромна част от българските работодатели. Нещо повече, тук работодателят не е обикновена малка фирма с няколко работника. Става въпрос за акционерно дружество, изпълняващо обществени поръчки по водни проекти – обезопасяване корита на реки и язовири срещу преливане и наводняване на населението.

Уточнявам, че главният герой на случката – Кольо също не си знае правата. Той е съвсем обикновен и отруден човек от село, а работодателят е мощно търговско дружество.

Започнал е работа като пазач в дружеството на строителен обект на осем часов работен ден. На минимална заплата. Не е бил сам в тази ситуация. С него са били наети още няколко човека за конкретната работа.

Естествено, както се получава в такива случаи, едно е уговорено по трудов договор, а друго в действителност. Работата не е по осем часа, а на смени. Едните смени са по 26-28 часа – тоест, денонощни. Другите по 14-16 часа – тоест, дневни. Заплащането също не е съгласно посоченото в трудовия договор, на минимална заплата. Плаща се повече – по 80 лева двойна смяна и 40 лева единична.

адвокат за трудови дела в Пловдив и София. Трудов адвокат. Трудови спорове.Така Кольо и неговите колеги започват работа на добра заплата на не малък хидро-проект, намиращ се до тяхното село. Проектът се ръководи от човек от съседно село, на име Ради. Последният наема строители, пазачи и всякакви други работници, които трябва да издигнат съоръжение. Това съоръжение ще препятства наводняване на огромни площи при проливни дъждове.

Също, както често се получава, в началото всичко е наред, всички работници по проекта са щастливи – имат работа, плаща се навреме. В последствие започва забавяне на заплати. Малко по-късно пълно спиране. Ради дава обещания, че ще плати съвсем скоро.

Обаче, в един момент, строителният фургон изчезва от мястото, без пазачът Кольо и неговите колеги да знаят как, защо и къде. Пари няма, шефът на обекта – Ради, не си вдига телефона.

Помощ на адвокат!

Както посочих, Кольо не си знае правата и няма идея какво да прави. Той е обикновен човек, а дружеството е мощен строителен предприемач. Шефът Ради, с който единствено се срещат работниците, нищо, че е от съседното село. Той демонстрира величие и самочувствие, вероятно надхвърлящи тези на г-н Мишков – главен изпълнителен директор на проекта – “Реки и канали – София“ АД.

Обаче, Кольо за разлика от много други хора, не беше счел, че няма смисъл да търси адвокат. Не е решил и че няма пари за такъв или пък че всички адвокати са изедници, негодници и т.н. Напротив, той усеща, че няма да стане с молби и се свързва с адвокат – тоест, с мен. Той потърси помощ на адвокат и успя.

Както често се случва, държавните институции изпълниха задълженията си, в резултат на което “Реки и канали – София“ АД платиха всичко на Кольо. Платиха даже повече от дължимото му трудово възнаграждение, тъй като Кольо е заплатил хонорар на своя адвокат, работил за решаването на проблема.

Lawyer labour law, attorney Bulgaria. law firmСлед приключване на случая за Кольо, неговите колеги все още правят опити да се свържат с Ради, за да си търсят парите от него. В същото време изпълнителният директор “Реки и канали – София“ АД изплати всички суми до стотинка на колегата им, който също не си знае правата, но знае как да ги търси.

Сега Кольо много държи да отиде при Ради и колегите си и да им покаже документа за банков превод за получената сума, с подпис на г-н Мишков – главен изпълнителен директор на “Реки и канали – София“ АД 🙂 и да им сподели своята малка радост, получена с помощта на адвокат!

*Имената на страните са променени!
**Свързана тема:
- Не без адвокат.
***Настоящата не е изчерпателна и отразява наскоро приключил казус от практиката на автора като адвокат в Пловдив и София!

7 мнения за “Малка радост с помощ на адвокат!

 1. Уважаеми Адвокат Димитров,

  Интересно е да се знае ефективността на Вашата работа. В крайна сметка, ако някой спечели заплата – ще заплати хонорара Ви, нали така? Равносметката каква е била за човечеца Кольо?

  За да сте полезни и търсени на пазара, трябва да имате ясен и недвусмислен етикет с цена, гаранция и опция за връщане на услугата ви и парите които вече сте взели, без да има резултат за клиента. Както се практикува с връщане на негодна стока. Вашата услуга по нищо не е по-различна от останалите услуги …

  Затова, че не е ясна цената на билета за Вашия филм, хората не посещават киносалона на юристите. И отиват на ръкопашно правораздаване.

  И болшинството хора мислят ето така:

  http://www.news359.bg/2016/11/25/mislite-li-tche-balgarskite-yuristi-advokati-sadii-prokurori-sazdavat-bezzakonieto-i-poddarzhat-beznakazanostta-na-prestapnitsite-v-balgariya-2/

  От Вас зависи всичко, Адвокат Димитров! Аз в момента имам необходимост от юрист, но се оправям сам, защото съм попадал на юристи-мошеници …

  Венци Стефанов /нямам нищо общо със Славия/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *