Ще Ви платя после. Помощ от ЧСИ!

Защита от ЧСИПреди няколко месеца при мен дойде една жена с молба за помощ. Имаше няколкото изпълнителни дела срещу нея при различни ЧСИ. Поради това поиска Помощ от ЧСИ!

По едното имаше запор на банковата й сметка, в която тя си получаваше пенсията от около 240 лева. По една или друга причина тази жена не си бе теглила парите от пенсията и се бе събрала сума в размер на около три пансии – тоест 700 лева

Банката бе превела цялата тази сума на ЧСИ. Той пък отказа да я възстанови на жената и тя почти плачейки ме помоли да й съдействам. По възможност безплатно, тъй като няма никакви пари и не знае как ще живее. Обещаваше, че ако ЧСИ й върне тези около 700 лева ще ми се отблагодари. Разбира се, нито аз съм питал как и с колко, нито тя ми е казала.

Безплатна правна помощ. Помощ от ЧСИ!

И така поех случая безплатно, като се стигна до съд, пред който обжалвахме действията на ЧСИ. Понеже това отнема технологично време в придвижване на жалби и дела от ЧСИ в съда и обратно, включително насрочване и разглеждане на делото, жената ми звънеше доста често. Пишеше съобщения, за да пита какво става, има ли развитие, кога ще й върнат парите и т.н.

Разбира се, и аз имах интерес съдът да разгледа делото по-бързо. Това от една страна е защото не само, че не ми бе платено за услугата, ами и аз заплатих със свои средства таксите на съда и на ЧСИ.

В крайна сметка съдът отмени действията на ЧСИ и постанови сумата да се върне на жената по банковата й сметка. Тя беше много щастлива, тъй като получи обратно парите си и обеща, че ще дойде да ми се отблагодари.

адвокатска помощ от ЧСИ. Дела срещу ЧСИ. Как да осъдя ЧСИ?Уговоряхме си няколко пъти срещи, на които тя не дойде. Разбира се, спря да ми звъни и пише. Обещанието й “Ще Ви платя после, само ми помогнете от този ЧСИ!“ не бе изпълнено.

Между другото това не е единствен случай не само в моята практика, а и тази на други адвокати, които са поемали защита на хора в беда.

Помощ от ЧСИ!

Твърде често хората в нужда обещават и увещават, изглеждат мили, нещастни, но само докато получат това, което целят. После изчезват, телефоните не отговарят или просто няма връзка с този номер. Дали обаче, сметката на този номер е платена и това е повод за ново дело, не мога да кажа, но това е тема на друга статия.

Поради това от около един месец от последния ми контакт с тази жена се питам: ако някой дължи пари на друг и срещу него има изпълнителни дела, дали този човек не постъпва така по принцип и дали това означава, че няма да плати също и на теб, и на мен?

*Свързани теми:
- Кога ЧСИ идва в дома?
- Защита от действия на ЧСИ!
**Настоящата статия "Ще ви платя после. Помощ от ЧСИ"  не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора като адвокат!

 

3 мнения за “Ще Ви платя после. Помощ от ЧСИ!

  1. Наистина, тази жена не е постъпила честно спрямо Вас, но на нея все пак някога ще й се наложи да заплати тези спестени засега средства при следващият аналогичен случай, но дали Вие за в бъдеще бихте поели да защитавате клиент „на вересия“?

  2. Сега се сетих, че на мен също ми се е случвало, да изпадна в подобно положение, като на тази жена, но пред нотариус. Разбира се, аз държавните такси за съда си ги заплатих, но не ми достигнаха средства за хронорара на нотариуса и се наложи след като той впише акта да му заплатя, както и направих. Въпреки че можеше н.а. да се вземе вече направо от съда за 5-6 лв. Дори веднъж се наложи и пълномощно „на вересия“ да ми завери, е то беше за 1-2 часа, за да изтегля едни пари от банката с които му заплатих.
    Аз мисля че доверието което се създава при такива житейски ситуации е много по-ценно от спестен хронорар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *