Без  актове и обжалване на наказателни постановления!

Обжалване на наказателни постановленияБез  актове и обжалване на наказателни постановления!

 

На всяко лице – физическо или юридическо, може да се случи да извърши определено нарушение. Да превиши позволената скорост. Да не постави предпазен колан при шофиране. Да шофира с изтекли регистрационни номера, да шофира пил и т. н.

Затова е и тази статия “Без  актове и обжалване на наказателни постановления!“

В случай, че нарушението се установи от компетентните органи, които могат да са КАТ – Сектор “Пътна полиция“, НАП – Национална агенция по приходите и др.,  на нарушителя се съставя  АКТ.

Пълното наименование на този акт е Акт за установяване на административно нарушение /АУАН/.

Наказателно постановление.

Няколко седмици след съставянето на акта нарушителят получава Наказателно постановление. В което вижда какво наказание му е наложено за за така извършеното нарушение. Наказателното постановление може да се обжалва в съда. Той от своя страна може да го отмени, измени или потвърди.

За това съм писал по-подробно в статията “Акт, Наказателно постановление и адвокатските разходи“, както и в “Oбжалване на акт от Боби Ваклинов? Как така?“.

Но защо да се стига до обжалване?

Имало “Уникален начин да избегнете глобите за превишена скорост.“? Тоест, “Без  актове и обжалване на наказателни постановления!“, адвокати, съдилища и т.н.

адвокат за обжалване на актовеТози начин е описан в блога enivid.eu.

Той е следния:

“Повечето хора имат понякога прекалено тежък крак и заради това се движат по-бързо, отколкото е позволено на пътя.

Разбира се, има и такива, които нарушават правилата доста по-често или хора, които мислят, че те определят правилата на пътя.
За всички, които обичат да са зад волана, ние предлагаме невероятен трик, който ще ви позволи да избегнете глобите за превишена скорост всеки път с 100% гаранция …

Има много така наречени “трикове”, които помагат на шофьорите да избегнат глоби.  Но този конкретен метод е единственият, който осигурява 100% ефективност, когато става въпрос за избягване на полицейски глоби.

И какво е най-доброто във всичко това? Това е напълно законно, да правилно сте прочели, напълно законно.

Без глоби завинаги.

Страницата Facebook на жандармерията на l’Oise публикува наскоро трифазен метод за това, какво да прави, за да не бъде заловен с радари. Този трик спечели невероятна популярност в интернет. Всичко, което трябва да направите, е да следвате точките по-долу.

1. Погледнете добре знаците, които информират за ограничението на скоростта. Цифрата на знака е максималната скорост, с която можете да се движите. Независимо дали ходиш, караш мотор, кола, колело или на баба ти хвърчилото.

2. Опитайте се да намерите скоростомера (километража) в колата си. Обикновено той е на таблото, някъде пред седалката на водача. Километража е разграфен, и при движение има стрелка която показва конкретен номер, като по този начин Ви информира за скоростта, с която автомобилът в момента се движи. При по-новите автомобили скоростта понякога се показва по електронен път на малки дисплеи на таблото зад волана.

Lawyer in Bulgaria3. Тази точка е последната, но и най-трудната. Регулирайте скоростта си до стойността, показана на знака. Ще бъдете изненадани да установите, че нито полицията, нито радарите ще могат да ви принудят да платите дори и стотинка, ако не се движите по-бързо, отколкото показва номерът на знака.

Тази публикация бе споделена над 2 000 пъти от хора, които искат да разпространяват това важно съобщение сред приятелите си, и същевременно да им намекнат нещо…“

Описаният начин ще предотврати и всякакви контакти с адвокат, плащане на хонорари, ангажиране на съдилища и ред други неприятности.“  🙂  🙂  🙂

*Свързани теми:
– “Акт, Наказателно постановление и адвокатските разходи“.
“Oбжалване на акт от Боби Ваклинов? Как така?“.
Какво ще ми се случи ако карам пил?

**Настоящата не е изчерпателна като изразява личното мнение на автора като адвокат.

***Източник на уникалният начин за избягване на глоби е блогът enivid.eu.

Едно мнение за “Без  актове и обжалване на наказателни постановления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *