ЧСИ ще събират неплатени глоби на шофьори

ЧСИ събират неплатени глоби, адвокат обжалване на глобаЧСИ ще събират неплатени глоби на шофьори. Дават на ЧСИ шофьорите рецидивисти! Ново предложение на Частните съдебни изпълнители за събиране на наплатени глоби.

КАТ вади списъци със санкции през последните 3 години!

ЧСИ ще събират глоби по Закона за движение по пътищата?

Рецидивистите с много неплатени глоби по Закона за движение по пътищата да бъдат дадени на частните съдебни изпълнители, които да ги съберат. Това ще предложи до дни на ръководството на МВР Камарата на частните съдебни изпълнители.

Повече за ЧСИ в Адвокат срещу ЧСИ – автор Росен Димитров, адвокат в Пловдив и София.

Получаването на запорни съобщения, покани за изпълнение и изпълнителни листи от Частни съдебни изпълнители не винаги означава, че сте осъдени! Не означава, че нямате възможност за защита и делото е приключено.

ЧСИ събира глоби, адвокат в Пловдив и София, обжалване на наказателно постановлениеПодготвя се становище по повод Законопроекта за изменения на Закона за движение по пътищата, който е пуснат от няколко дни за обществено обсъждане. Предложението е ръководството на „Пътна полиция” да извади най-тежките случаи на рецидивисти, които имат множество наложени санкции по ЗДвП и не са ги платили през последните 3 г., и да ги възложи за събиране на ЧСИ.

ЧСИ можели да помогнат за реалното събиране на неплатените глоби. Така налагането на санкцията ще е ефективно, а нарушителите ще разберат, че има законност и правила, а не просто документално едно наказание, което те знаят, че никой няма да успее да им го събере.

Увеличаване на задълженията? Повече в “Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?“ Автор адвокат Росен Димитров.

“Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?“ е постоянно задаван въпрос. Сумите са условни, а е факт, че сумата може да се увеличи значително – двойно и дори десетократно в случай, че се стигне до съдебен изпълнител. Обикновено колкото е по-малка сумата, толкова пъти повече се увеличава.

Имайте предвид, че когато ЧСИ започне да работи, ще се увеличи и задължението с разноските по самото изпълнение. ЧСИ смятат, че могат да бъдет много полезни с най-главната цел – постигането на превенция. Просто всеки един в България трябва да знае, че тези санкции са ефективни и ще го застигнат, че не може да се скрие нито един от тях, обяснява председателят на Камарата на ЧСИ – Георги Дичев.

Превенция срещу нарушенията на пътя?

адвокат глоба, адвокат обжалване на акт, адвокат обжалване на наказателно постановлениеСпоред него МВР и Пътна полиция нищо няма да загубят, само ще спечелят, ако предложението на Камарата на ЧСИ бъде прието. И 10 човека да се превъзпитат с тази мярка, това може да спаси много човешки животи. Смисълът на това упражнение е да се постигне превенция, защото опитът ни сочи, че тя е факт, когато държавни органи, които са ползвали ЧСИ, най-вече общините, започнаха да се обръщат към нас за събиране на вземания.

Плащане преди ЧСИ да потропа на вратата! Повече в “Кога ЧСИ идва в дома?“. Автор Росен Димитров – адвокат в Пловдив и София.

Често се случва и друго. След като разберат за делото от ЧСИ, хората отиват в кантората му и подписват, без да четат, всякакви документи. Даже сами написват това, което им се диктува. Така сами се задължават да плащат и сами се превръщат в жертви. За такъв случай разказах в “Задължавам се да плащам…“.

Тогава хората започват масово да плащат сами, за да не се стига до принудително изпълнение, което оскъпява. Хората разбират, че ще им излезе много по-безболезнено и по-евтино, ако си плащат на общината своевременно.

И в КАТ искаме да се постигне превенция и хората да знаят, че тези глоби се събират ефективно, за да си ги плащат сами, а не да чакат ЧСИ да им потропа на вратата или да им блокира сметката, допълва Дичев.

Повече на www.advokatdimitrov.com

*Източник: Правен свят.

**Заглавие и редакционни промени – Росен Димитров, адвокат в Пловдив и София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *