Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?

ЧСИ, адвокат за дело ЧСИ. Помощ за ЧСИ“Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?“ е постоянно задаван въпрос. Сумите са условни, а е факт, че сумата може да се увеличи значително – двойно и дори десетократно в случай, че се стигне до съдебен изпълнител. Обикновено колкото е по-малка сумата, толкова пъти повече се увеличава.

Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?

Това увеличаване обикновено кара длъжника да си мисли, че ЧСИ и кредиторът му са мошеници. Това, разбира се, важи и за адвоката на кредитора. Длъжникът мисли още, че няма закони или те обслужват лошите – тези които си искат парите и тези, които им помагат. Мисли, че той е неоправдан и няма справедливост.

Как се получава такова драстично увеличаване на този дълг към ЧСИ?

Например:
Вие имате да взимате 40 лв. от съседа си. Тези пари сте му ги дали на заем. Съседът не Ви ги връща. А Вие виждате, че разполага с пари. Kара хубава кола, от която ви се усмихва. Така Вие не искате да му ги опростите.

Законният начин да си получите парите е да го осъдите. Наемате адвокат да Ви води делото. Адвокатът Ви взима 300 лв, за една инстанция. За образуване на дела се плаща и съдебна такса. Тя е 4% от сумата, която претендирате, но не по-малко от 50 лв.

Спечелвате делото!

как ЧСИ? адвокат съдебна защита от ЧСИ, ожалване чси ПловдивПечелите делото, но съседът Ви обжалва, защото не е доволен от решението. Вие плащате още 300 лв. на адвокат за втора инстанция. Печелите и пред по-горния съд, а съседът Ви плаща съдебната такса, защото обжалва.

Тъй като загубилата делото страна плаща разноските. Такси и хонорари за адвокат и на другата страна парите, които сте платили на адвокати са за сметка на нея (за съседа).

Търсите помощ от ЧСИ.

Ако пак съседът Ви не плаща Вие или Вашият адвокат взима изпълнителен лист и отива при ЧСИ. За делото при съдебния изпълнител адвокатът Ви взима още 300 лв., за да го образува и води.

Така до тук дългът на съседът Ви се увеличи с 900 лв. само за адвокати. Съдебните такси са още 75 лв. Ако са правени експертизи ще има още 200-300 лв. Тоест, увеличението в резутат на делото и упорсвото на съседа-длъжник е с 1275 лв.

ЧСИ, както всички нас, също не разботи безплатно. Той също взима пари – например 108 лв. за цялостно проучване на имуществото на съседа.  И ако съседът Ви пак не плаща Вие ще изпратите ЧСИ да опише вещите му в дома. Това действие естествено също не е безплатно и се трупа към дълга на съседа.

адвокат за гражданско дело в ПловдивЕто така без Вие и Вашият адвокат да сте мошеници един дълг от 40 лв. лесно и бързо се увеличи многократно. В нашия случай на около 1500 лв. Така на съседа Ви може да му се доплаче, защото хубавата му кола може да стане ваша, разбира се ако пожелаете ЧСИ да я запорира.

Всичко това, само защото някой не си плаща, а друг си иска парите.

Дали съседът Ви – длъжник е прав да мисли ЧСИ за мошеник, който посяга на имуществото му по Ваша молба, а законите за несправедливи, вече е лесно да се прецени, а аз се надявам да съм отговорил на поставения в началото въпрос.

*Свързани теми:
- ЧСИ не са Ваши консултанти.
- За съдебните изпълнители и таксите, които събират.
- Защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.
**Настоящата не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора като адвокат.

13 мнения за “Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?

  1. С толкова много адвокати се сблъсках и толкова много пари дадох че отдавна загубих вяра никой от тях не доведе нещата до край каквато беше първоначалната ни уговорка как да вярваме на адвокати и правосъдието ако някой знае за съществуването на честен адвокат нека пише

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *