Искам да говоря с ЧСИ!

Искам да говоря с ЧСИ и адвокатИскам да говоря с ЧСИ!

Как да говорим с ЧСИ или Частен съдебен изпълнител?

Чувам фразата “Искам да говоря с ЧСИ или Частен съдебен изпълнител“ все по-често.

Вече няколко пъти през последните седмици клиенти ми казват, че искат да разговарят с ЧСИ. Много често съм виждал и скандали в канторите на съдебните изпълнители.

Случва се и да поискат от мен, като техен адвокат, аз да проведа разговор с ЧСИ по повод проблема им, който естествено е изпълнителното дело, заведено срещу тях.

Запор за заплата?

Най-често става въпрос за запор на заплата, запор на банкова сметка или запор върху автомобил.

Разбира се, нерядко стойността на обезпеченията надвишава допустимите по закон размери и недоволството на длъжниците е основателно. Но средството за постигане на целта им – вдигане на запора или урегулирането му до законовия размер, не е разговори с ЧСИ.

адвокат за дала срещу ЧСИТова е така, защото ЧСИ (Частният съдебен изпълнител) просто няма физическа възможност да говори с всички длъжници или с техни адвокати по изпълните дела, които са образувани при него.

Освен това, най-вероятно и няма никакво желание да прави това, предвид факта, че е наясно какво възнамеряват да направят длъжниците с имуществото, на които е посегнал.

Адвокат срещу ЧСИ.

Затова с Честният съдебен изпълнител се “говори“ мотивирано и писмено, още повече, че частният съдебен изпълнител е съдия (не бирник), а както всеки знае юристите боравят с факти и обстоятелства. Ако това не доведе до желания и законосъобразен резултат, “разговорите“ с ЧСИ преминават в жалби до съда или до други компетентни органи.

Просто такъв е редът. Защитата от действия на ЧСИ няма как да стане устно и не ви съветвам да го правите…

*Свързани теми:
Защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.
Кога ЧСИ идва в дома?
Как при 30-40 лева дълг ЧСИ Ви иска 500?

**Настоящата не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора като адвокат в Пловдив и София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *