Запор и изпълнителен лист от ЧСИ? Не всичко е приключено!

адвокат за запор от чси. Адвокат на длъжника. Помощ от ЧСИПреди около месец с мен се свърза една жена, Тя беше получила съобщение за запор на заплатата си от фирмата където работи. Фирмата е получила запорното съобщение от ЧСИ и естествено не е изплатила цялата заплата на жената. Тоест жената има запор от ЧСИ.

Запорът.

Запорното съобщение означава, че срещу жената е имало образувано дело, което не е завършило в нейна полза. Поради това колекторската фирма, която е образувала делото си е извадила изпълнителен лист. И е образувала изпълнително дело при ЧСИ.

Тази жена е от друг град – тоест постоянният и настоящият й адрес са различни от този където живее в момента. Вероятно поради това не е разбрала за заведеното срещу нея дело и не е получила призовка от съд. Съдебният призовкар не я е намерил на адреса й и поради това е залепил съобщение, което тя не е видяла.  Също така никой от съседите й не й е казал за него. Така е била осъдена без да знае.

ОБАЧЕ! ТЯ ПОТЪРСИ АДВОКАТСКА ПОМОЩ.

Много правилно, и за разлика от огромен брой други хора, тази дама не беше решила, че всичко е приключено и няма шанс. Тя е знаела, че не може да няма как да се защити срещу тази неправда и навреме е потърси адвокат.

Адвокатска помощ за чси. Адвокат в Пловдив и София ЧСИТова е правилно и вярно:

Има ефективен начин за защита ако някой е бил призован чрез залепяне на съобщението на адреса му за водено срещу него дело, поради това, че по това време е живял и работил другаде. Има начин за защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.

И така, въпреки, че тази жена не беше узнала за делото и беше “дадена“ на ЧСИ, възрази чрез мен като нейн адвокат срещу издадения изпълнителен лист пред по-горния съд на този, който беше издал листа.

И успя! По-горният съд прие нейното възражение спря делото при ЧСИ и възстанови сроковете които жената бе изпуснала, понеже не бе узнала за делото.

И сега в делото, в което  жената ще присъства, ще може да докаже пред съда, че колекторската фирма претендира от нея погасени по давност задължения и вероятно ще спечели делото срещу колекторите.

Без запор от ЧСИ.

Колекторската фирма не само, че няма да взима от нея, ами и ще й дава пари. Ще й плати всички разходи за делата. Включително за адвокат – на първа инстанция, пред втора, както и по изпълнителното дело при ЧСИ.

зашита при издаден изпълнител лист. Адвокат изпълнителен листЕто защо е много важно да търсите правата си, да не се отказвате и да не решавате, че нямате възможности. Законът е предвидил достатъчно такива и то ефективни. Затова се надявам тази статия “Запор и изпълнителен лист от ЧСИ? Не всичко е приключено!“ да Ви помогне ако имате подобен случай.

Ето и какво определи по-горният съд:

ПРИЕМА ВЪЗРАЖЕНИЕТО на длъжника Ангелина Манчева. ЕГН ********** от гр. София, действаща чрез адвокат Росен Димитров от АК гр. Пловдив, със съдебен адрес гр. Пловдив, бул. “Цар Борис III Обединител“ вход В – партер срещу издадената в полза на заявителя “Агенция за събиране на вземания” АД ЕИК 203670940, представляван от Неда Стойкова, действаща чрез пълномощника си Ваня Гатева-юрисконсулт, съдебен адрес София, офис-сграда „Лабиринт”, ет.2, офис 4 по реда на чл.410 от ГПК, като
СПИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на посочената заповед по чл.410 от ГПК, на осн.чл.423, ал.3 във вр.с ал.1, т.1 от ГПК.
ВРЪЩА  ч.гр.д.№****/2016г. по описа на Софийски районен съд на същия съд за провеждане на процедурата по чл.415 от ГПК.
ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на касационно обжалване.
                    
              ПРЕДСЕДАТЕЛ:                      ЧЛЕНОВЕ:

*Имената на споменатите дами и на съда са променени.
**Свързани теми:
- адвокат Росен Димитров за колекторите.
- Защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.
- Призовка от съд.
- Как ме осъдиха без да знам?
- Погасителна давност.
***Настоящата не е изчерпателна и изразява личното мнение на автора като адвокат в Пловдив и София.

3 мнения за “Запор и изпълнителен лист от ЧСИ? Не всичко е приключено!

  1. Аз също бях осъдена без мое знание запорираха ми банковите сметки като преди това съдебния изпълнител си дръпна. 1000 лв от там какво стана след това не разбрах обадиха от фирма за събиране на кредити веднага след като излязох от офиса на съдия изпълнителя и ми поискаха 400 лв аз внесох 200 след което се обадих на съдия изпълнителя да му кажа и той ми вдигна скандал, защо съм внасяли пари на тази мафиотка каза и че фирмата е фалшива трябвало на него да ги дам и така и нищо не разбрах къде отидоха парите ми затова вече нищо не плащам
    Ч

  2. Здравейте какъв е срока за отпадане по давност и какво и къде трябва да се подаде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *