Адвокат в Пловдив за развод по вина на съпруга

адвокат в Пловдив за разводАдвокат в Пловдив за развод по вина на съпруга е кратка статия за една скромна жена, която не е могла да си намери адвокат в своя малък град. Това е защото съпругът й е влиятелен активист на политическа партия със солидни позиции в местната власт. Поради това всички адвокати в градчето са отказали да водят дело за развод срещу него. Жената бе принудена да адвокат в най-близкия голям град. Така се обърна към адвокат в Пловдив.

Адвокат в Пловдив? Защо?

От брака страните имат една дъщеря, която е ученичка. Майката работи във местна фабрика целодневно, а като се прибере се грижи за детето и домакинството. Бащата постоянно отсъства, заради постоянните му партийни ангажименти и не проявява интерес за дома и семейството. Съпругата започнала да подозира, че има друга жена в живота му. Подозренията й не били безпочвени защото в града тръгнали такива слухове. Когато го попитала дали слуховете са верни той станал агресивен и в малкото моменти, когато е бил в къщи били изпълнение със скандали и насилие от негова страна.

Адвокат в Пловдив – дело за развод по вина на съпруга

Така настъпило дълбоко и непоправимо разтройство на брака. Причини за това разстройство е , че ответникът-съпруг изцяло неглижирал грижите и издръжката на семейството. От години отсъствал със седмици от дома, а когато бил в града се прибирал късно и заспивал. Така цялата тежест по издръжката на семейството останала за съпругата. Появила се друга жена, започнали скандали и обвинения към съпругата, че го обвинява неоснователно. В своя защитна позиция и заявил, че не той, а тя има интимни връзки с други мъже. Започнало насилие…

Повече в Брак, развод и последици. Автор Росен Димитров – адвокат в Пловдив и София.

Според съвременните разбирания, бракът е учреден в светска форма съюз на мъж и жена за създаване и поддържане на семейство.
Според определението за брака у нас, може да сключат брак само мъж и жена пред длъжностно лице по гражданско състояние – кмет на община.

Развод единствен изход

Адвокат в Пловдив за разводТака жената поиска от съпруга си да се разведат по взаимно съгласие. Първоначално той се съгласи. Обаче като разбра, че детето ще остане при майката в семейното жилище, което той ще трябва да напусне и ще плаща издръжка отказа. В една от следващите вечери се прибрал пиян и нанесъл побой на съпругата си в дома. Детето се опитало да защити майка, а бащата нанесъл удари и на нея…

Адвокат за дело за домашно насилие и развод по вина на съпруга

Съдът по делото за домашно насилие въпреки политическия авторитет, който има съпруга, го отстрани от дома, като му забрани да приближава съпругата си и дъщеря си на разстояние от 100 метра. А съдът по бракоразводното дело прекрати брака заради дълбоко и непоправимо разтройство на същия поради вина на съпруга.

Част от бракоразводното решение

адвокат в Пловдив и София дела за развод“Разбирателството и хармонията между двамата родители е изключително важен и необходим за правилното развитие на детето. Честото отсъствие на бащата, конфликтите с майката и особено насилието са изключително вредни за пълноценното му изграждане като личност. Детето не може да бъде поставено във враждебна среда и да бъде натоварвано с отрицателни емоции на единия родител към другия.
Грижата за детето предполага щадене на детската психика от товара на родителските конфликти, още повече в периода на тийнейджърската възраст…“

Повече в Разводът и психиката на детето. Автор адвокат Росен Димитров, адвокат в Пловдив и София.

Учени от Лондонския университетски колеж изследвали 6000 деца, родени във Великобритания в началото на този век. Те установили, че тези, чиито родители са се разделили, когато те са били на възраст от 7 до 14 години, значително по-често са имали емоционални и поведенчески проблеми, от децата, чиито родители са останали заедно.

Повече на www.advokatdimitrov.com

Свързани теми:

Брак, развод и последици
Разводът и психиката на детето
Подялба на имуществото след развод
Пътуване на дете в чужбина – спорове
Насилие над жени
Защита от домашно насилие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *