Адвокатска кантора назначава робот за адвокат?

Адвокатска кантора Пловдив и СофияЗа първи път в България робот започна работа в адвокатска кантора. Роботът е бил назначен като служител в адвокатска кантора. Адвокатската кантора има 21-годишен опит в сферата на правните услуги.

Робот в адвокатска кантора?

Кантората интерес по темите за изкуствения интелект и роботиката. Тази адвокатска кантора има засилен интерес в прилагането на модерните технологии с цел подобряване на работния процес. Новият служител е преминал серия от тестове и обучения, продължила 4 месеца. От месец ноември официално работи в адвокатска кантора.

Роботът си има име. Казва се ПАПи. Функционира самостоятелно, със собствено работно място и зачислен персонален компютър. Той се интегрира изключително бързо в средата и атмосферата на адвокатската кантора. Добре се сработва и с колегите си, които са експерти от направление „Събиране на вземания“.

Работата в адвокатска кантора. Правна помощ от робот?

Длъжностната характеристика на робота включва обработка, синтезиране и извеждане на информация от огромни база данни. Предоставяне на информация на колегите по предварително зададени критерии. Подпомагане при осъществяване на ежедневни повтарящи се процеси.

Адвокатска кантора Росен Димитров ПловдивОсвен техническата част, роботът проявява интереси и в правния отрасъл. Любимата му работа е проверка по хода на делата, за да може адвокатите на момента да разбират за всяка промяна.

Спестяване на време и пари. Адвокатска защита.

От кантората обясниха, че към момента резултатите са изключителни. Процеси, за които човек отделя десетки часове, роботът успява да осъществи за по-малко от половината време. Обработката, съпоставянето и систематизирането на информацията се изпълнява за няколко минути. От една страна успява да спести ефективно време на колегите си, а от друга – улеснява работата им, като предоставя напълно обобщена информация.

Спестените часове работа не се изразяват в съкратени работни места, а в повече време и фокус върху същинската правна дейност, уточняват от кантората.

*Източник: business.dir.bg

**Настоящата не е изчерпателна. Тя отразява интересен случай, свързан с правото и адвокатската дейност в България, публикуван в медиите. Заглавието е на автора – адвокат Росен Димитров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *