Фейсбук любов, завършила с адвокат!

фейсбук любов. Адвокат в Пловдив и СофияНастоящата кратка статия за една любов, завършила с адвокат се отнася за един интересен случай. Такива вече са честа практика. Той много наподобява схемите за телефонни измами. Но и съществено се различава от тях.

Разликата е в участниците, които не са пенсионери. Не хвърлят пачки пари през терасата на някой, който им е звъннал преди това. Знаем, че по обясненията на измамника в такива случаи, трябва да се даде определена сума за съдия, прокурор или полицай, които ще избавят техен близък от правосъдието.

В настоящия случай също има измама. Но измамената не е пенсионерка, а млада дама на име Паола. Тя, за разлика от повечето жертви на телефонни измами, е нямала съзнанието, че парите, които дава са за подкуп на държавни служители, чрез които неин близък ще избегне затвора.

Всъщност, различно е само измаменото лице – младата и красива Паола, която е от голям град, добре устроена финансово. С работа, имоти и естествено – видно от снимките във Фейсбук, достъпни за всички, тя има и хубава кола.

адвокатска защита за измама. Адвокат. advokat PlovdivТака, Паола се запознава по Фейсбук с господин от провинциален град, на име Недко. Той е типаж, харесван от повечето жени. Изглежда, че поддържа спортна форма. Бил е мил и галантен с дамата, представил се е за държавен служител, който има лични проблеми.

Нормалните хора и особено влюбените жени, обикновено съчувстват и проявяват желание да помогнат.

Тоест, Недко се е оказал добър познавач на женската психика. Усвоил начините и действията, с които може да накара една жена да се влюби в него. Според Паола тя не е единствената, а поредната негова “бройка“, която той е успял да подмами именно с демонстрираната доброта, внимание и загриженост към нея.  Вероятно и поради проблемите, които е споделил, че има в момента.

След запознанството им започват неангажиращи разговори на лични съобщения във Фейсбук. На общи теми – за времето и световния финансов ред, разбира се и за политика, от която всички разбират. Тези разговори прерастват в закачки, закачките в снимки, а снимките в голи такива.

Естествено пламва любовта или поне любовта за едната страна – Паола към Недко. Влюбените се срещат и се харесват на живо. Това вероятно е така, понеже вече са се харесали детайлно онлайн. Консумират любовта си в хубавото жилище на Паола.

Срещата с адвокат.

адвокати в Пловдив. Адвокати в Пловдив.  Lawyer BulgariaНедко е омаял Паола, която пропуснах да отбележа, е моята клиентка, а аз в последствие станах нейн адвокат. Господинът така я е “влюбил“ в себе си, че тя започва да му праща пари, които той й иска. Причината, е че бил затруднен временно. Пари, за различни неща – да плати на някой, за да не го съди, да си купи важни неща, за да стартира бизнес и т.н.

Започнало е и “обработване на почвата“ за сериозна връзка с цел брак. Естествено, такива сериозни ангажименти предполагат и споделяне на сериозни житейски планове за бизнес. Тези планове са включвали и това влюбената Паола да изтегли заем от няколко десетки хиляди лева, които да бъдат вложени в бъдещия бизнес на Недко.

Паола, за разлика от други влюбени дами преди нея, се е усетила навреме. Съзряла е нелогичностите, невъзможните теоретични конструкции и схеми на “хубавеца“ Недко. Хваща го в лъжи, той се оплита и изчезва. Да, обаче това, че изчезва от живота й и от Фейсбук, и си изтрива профила, не означава че изчезва, и за прокуратурата.

Помощ от адвокат.

attorney at law Plovdiv. Добър адвокат в ПловдивПаола няма никакво намерение да остави нещата така. Тя не иска и други жени да попаднат в любовния капан на Недко. Понеже не е била сигурна как да подходи по най-правилния начин, се свързва с адвокат – тоест, с мен. Разказа ми всичко и както се получава в такива случаи, след предприемане на необходимите действия, бе образувано досъдебно производство. Проведено разследване и повдигнато обвинение на господин Недко.

Вчера материалите по делото ни бяха предявени, а прокурорът заяви, че внася обвинителния акт срещу Недко в съда. Интересното, разбира се, тепърва предстои.

*Имената на страните са променени.
**Свързани теми:
- Не без адвокат
***Настоящата не е изчерпателна и представлява случай от скорошната практика на автора като адвокат в Пловдив и София.

2 мнения за “Фейсбук любов, завършила с адвокат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *