Случаят с бензиностанция „Еко“ – пълното удовлетворение на един адвокат.

адвокат за дела срещу бензиностанцииПреди няколко седмици разказах за това как осъдих бензиностанции „Еко“ на две инстанции. Предвид сумата, която претендирах за неимуществени вреди, а именно 55,64 лева, надявам се, че става ясно, че не го направих за пари. Направих го заради принципа за справедливост. Както написах в статията, българският съд раздаде справедливост и аз бях удовлетворен.

Обаче, най-интересното и неочаквано за мен се случи след това.

Много бързо след решението на последната – втора инстанция, колегата адвокат, с който се „сблъскахме“ в съда, ми звънна, извини ми се и ми поиска банкова сметка, по която да ми преведат сумите, за които бяха осъдени. Така за малко бензиностанция „Еко“ не бе дадена на ЧСИ, който да им запорира сметки . Или да извърши опис на тяхно имущество в централния им офис, например.

Среща в офиса.

Извиненията не свършиха тук. Няколко дни по-късно по телефона ми се обади друг адвокат на компанията, който ме поздрави за успеха срещу клиента му. Покани ме на среща с изпълнителния директор на бензиностанции „Еко“ г-н Атанасопулос в централния им офис. Причината беше, че г-н Атанасопулос искал лично да се запознае с мен и лично да ми предаде своите извинения.

Разбира се, приех любезната покана и отидох в хубавия офис на изпълнителния директор. Освен с него, се срещнах с г-н Цорис – Търговски директор, с г-н Стоянов – Заместник директор в отдел „Бизнес развитие“ и с адвоката на компанията – адв. Проданова.

адвокат в Пловдив и СофияПолучих извинение от всеки един от господата поотделно, както и от адвокат Проданова. Същите ми заявиха, че петролна компания „Еко България“ държи на своите клиенти и всеки един от тях е ценен за фирмата. Дори изразиха благодарност, че съм ги осъдил, защото благодарения на това, ще засилят още повече контрола в техните обекти и още повече ще акцентират върху отношението на техния персонал към клиентите им.

Тоест, благодарение на това, че ги осъдих, ще подобрят обслужването си.

Получих и телефонните номера на всеки един от хората, с които имах среща, за да мога да споделям своите впечатления от обслужването на служителите на компанията. 🙂

Разказах Ви продължението на историята с бензиностанции „Еко“, тъй като съм много приятно изненадан от положителния развой на събитията. От това, че директорите на компанията постъпиха така, според мен, достойно след загубването на делото.

Освен това, обаче, искам повече хора да знаят, че усилията на един гражданин могат да бъдат възнаградени и той да получи дължимото му.

Също така, това би могло да има благотворен ефект и върху останалите граждани, а в крайна сметка и върху цялото общество. Или казано иначе – още едно потвърждение, че популярната фраза “Ние нямаме права“, за което съм писал и преди, не е съвсем вярна!

*Свързани теми:
Как осъдих бензиностанции “ЕКО“?
Кога ЧСИ идва в дома?
Неимущетвени вреди.
Ние нямаме права.

**Настоящата не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора като адвокат в Пловдив и София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *