Адвокат, ЧСИ и полицаи арестувани за имотни измами

адвокат, чси в Пловдив и София, lawyer in Plovdiv and SofiaАдвокат, ЧСИ и полицаи арестувани за имотни измами. Осем души, сред които адвокат, ЧСИ и полицаи са арестувани. Причина са извършвани имотни измами. Арестите са в резултат на съвместна мащабна акция на прокуратурата, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Лицата са арестувани за 24 часа. Предстои повдигане на обвинения и преценка за кои от тях ще бъде внесено искане за задържане за 72 часа или постоянна мярка „задържане под стража“.

Повече в “Мерки за неотклонение“. Автор Росен Димитров – адвокат в Пловдив и София.

Действията на службите идват след сигнал за криминално лице, сключило фиктивен граждански брак с починала жена, която притежава апетитни имоти в София. Разследването се води под надзора на Специализираната прокуратура и се извършва от следователи и служители на ГДБОП и „Вътрешна сигурност“.

Групата е действала в продължение на 5 години. Участвали са служители от ГРАО, които са манипулирали системата и съдействали за изваждане на фалшиви документи. В престъпната група са участвали държавни служители от МВР, като има и доказателства за адвокат и частен съдебен изпълнител.

Повече в “Адвокат срещу ЧСИ?“. Адв. Росен Димитров – адвокат в Пловдив и София.

Адвокат за дела срещу ЧСИ в Пловдив и София. Адвокати Пловдив, адвокатска кантора ПловдивСлужителите на МВР са издирвали данни за самотни възрастни хора без наследници, а в случаите, когато имали наследници, те били заличавани.

Когато почине възрастен човек, служителят на ГРАО издавал неистинско удостоверение за граждански брак на член от групата с починалото лице, като така той ставал реален наследник на имотите. Чрез използването на неистински документи са изтегляни и всички средства от банковите сметки.

Повече за измамата в “Измама с улици“. Автор – адвокат Росен Димитров Пловдив.

Установени са случаи на прехвърляне на имоти от 15 починали лица.  Службите са успели да неутрализират и установят лицата, извършващи тези престъпления. В хода на разлседванията станало ясно, че едно от лицата се дегизирало като починалата жена, като по този начин са се опитали да изтеглят сума от 600 000 лева от банка. Тегленето е било осуетено. Групата се насочила и към един доста атрактивен имот в София на бул. „Витоша“.

Служителите на МВР са подпомагали дейността като предоставяли идентификационните данни на възрастни лица и информация за близки и роднини, както и местата, където живеят. Предоставяли и личните карти на покойници, за да може групата да тегли пари на няколко пъти.

Престъпната група е съставена само от български граждани. След придобиване апетитните имоти в столицата са били продавани или заменяни. По време на акцията е установен организаторът на групата. Извършени са претърсвания на 11 адреса, леки автомобили и обиски на лица. Иззети са нотариални актове, удостоверения за сключени граждански бракове и голяма сума пари.

*Източник: Правен свят.

**Свързани теми:
Мерки за неотклонение.
Адвокат срещу ЧСИ.
Измама с улуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *