Отношението към съдебните изпълнители

Съдебните изпълнители, ЧСИ, ДСИЗа съдебните изпълнители е писано доста и то най-вече в негативен аспект. Те са представяни като изедници на народа. Като действащи  в полза на банки, и монополи. Това мнение не е скорошно. Отношението към съдебните изпълнители съществува от времето на Елин Пелин, описал случката на Андрешко със съдията изпълнител и от времето на Войните за национално обединение. Отношението към съдебните изпълнител е показано и в любим мой филм. Това е “Господин за един ден“. Когато в къщата   на Пурко (Тодор Колев) идва съдебен изпълнител (бирник) едно от децата му го гони  с камъни.

Отношението към съдебните изпълнители.

адвокат съдебен изпълнител Пловдив и СофияВ същия дух е и страница, която видях наскоро във Фейсбук. Тя се котира доста добре, има много харесвания и призовава да се освободим от финансовото робство (снимката в ляво). Разпространява се и подписка за отмяна на ЧСИ, заедно с ред други въпроси.

Съдебните изпълнители адвокати дела, застрахователен адвокат

Аз лично не мога да си представя как може да се освободим от финансовото (дълговото) робство, за което зове страницата. Не знам и дали освобождаването от финансово робство означава всеки да спре да си плаща заемите, и задълженията. Не мога да си обясня и как ще се провежда национален Референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, каквато е т. 9 от подписката. Това обаче, е друга тема и е по-добре да не се отплесвам.

За съдебните изпълнители. Автори Росен Димитров адвокат в Пловдив и София.

За съдебните изпълнители аз също съм писал. Даже съм им посветил две статии. Първата е със заглавие: “За “лошите“ съдебни изпълнители и “липсата” на държава.“ и може да се види ТУК. Втората е “Съдебен изпълнител в дома“ТУК.

Разбира се, бях обвиняван, за това как може да защитавам съдебни изпълнители, като те са причинили толкова страдания на хората. Съдебни изпълнители били иззели къщи, запорирали са заплати и т.н. Това разбира се е вярно. Но е вярно и обратното! Това, че чрез съдебни изпълнители много хора са си събрали парите от тези, които им ги дължат. Включително от банки. Настоящата засяга такъв случай, който съвсем не е единичен.

Как обикновен човек осъди банка?

В статията “Общественото недоверие към съда“ споменах, че относно Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) ще напиша друга статия, ако клиентът ми Е.Ш няма против. Той осъди банка и събра всичките си пари от нея с помощта на ЧСИ. Сега Е.Ш е изключително благодарен на ЧСИ и ми заяви, че не само няма нищо против да напиша такава статия, ами и много ще се радва да го направя.

Адвокат за изпълнително дело Пловдив и София, съдебните изпълнителиИ така Е.Ш. дойде в офиса ми през зимата с молба за съдействие. Имаше проблем с банката. Както написах в “Общественото недоверие към съда“, той осъди банката, получи изпълнителен лист (снимката в ляво). Образува изпълнително дело при Частен съдебен изпълнител.

Запор на банкова сметка на банка?

Запор заплата адвокат дело ЧСИЧрез ЧСИ събра по принудителен път парите от банката . Наложи запор върху сметките на банката, които бяха в същата банка (снимката в ляво). Тоест сметките на банката бяха при самата нея. Понеже банката пак не плати доброволно и не си запорира сама сметките при себе си, запор бе наложен на сметката й в Българска народна банка (снимка последна).адвокати съдебни дела, осъждане на банки, чси

Поради упоритостта на банката да плати доброволно и по молба на Е.Ш., отправена до ЧСИ чрез мен, като негов адвокат, ЧСИ насрочи опис върху имуществото на банката в произволно избран неин клон в гр. Пловдив. За тези, които не знаят, опис означава, че ЧСИ влиза в помещенията на длъжника (в случая банка) и описва имуществото (в случая компютри, принтери, климатици на банката). Ако пак няма плащане, описаното имущество се продава, а парите се предават на взискателя по делото (в случая Е.Ш.)

Плащане на всички разноски.

В крайна сметка описът не се състоя, защото банката заплати на клиента ми Е.Ш. Плати всичко, което му дължи по изпълнителния лист. Включително това, което той ми беше платил като адвокат, за да му водя делата. Плати и всички такси на Частен съдебен изпълнител. Тоест банката беше натоварена да плати освен главното задължение към Е.Ш. И всички разноски по делото.

Ето защо хора, като Maya Tr не са прави да си мислят, че няма смисъл да се водят дела. Госпожата коментира мой пост във Фейсбук, чийто коментар цитирам:

“….те парите , които ще дадем за адвокати, разноски по водене на делото и т. н……ще са колкото са парите за, които сме били осъдени….а може и повече….така, че не си заслужава…
Like·Reply · Message · 3 · June 25 at 10:25pm“

Така в противоречие с общественото мнение и отношението към съдебните изпълнители, клиентът ми Е.Ш (обикновен работещ човек) остана изключително доволен от ЧСИ, от съда, надявам се и от своя адвокат.

Поради това и обмисля още едно дело срещу банката, за което може и да напиша друга статия, ако той няма против.

*Настоящата не е изчерпателна и изразява личното мнение на автора, като адвокат.

2 мнения за “Отношението към съдебните изпълнители

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *