Tормоз от колекторски фирми – част II

Тормоз от колекторски фирми част II. Адвокат в Пловдив и СофияTормоз от колекторски фирми – част II. Преди дни бях провокиран от проблема на жена, която дойде в кантората за среща с мен и поради това написах статията “Тормоз от колекторска фирма“. Статията може да се види ТУК.

Колекторски фирми – тормоз.

Тя стана популярна и получи много харесвания, за което благодаря. Само на следващия ден в кантората дойде друга жена. Тя е получавала многократно покани от колектори и то в офиса, където работи. Тези покани й създават огромно безпокойство.

Отново колекторски фирми.

Първо за това, че не дължи никакви суми.  Даже не може да си спомни дали някога е ползвала услугите на конкретния мобилен оператор. Второ, неудобство заради коментарите на нейни колеги, които получават плика с поканата и й я предават. Жената се чудеше и как от колекторската фирма са разбрали къде работи, след като е адресно регистрирана на друго място.

Това второ питане с аналогичен проблем ме мотивира да напиша настоящата статия “Tормоз от колекторска фирма – част II“.

Казусите, като горните два не са никак редки. Получавам доста въпроси от хора, които имат подобни проблеми. Затова в настоящата кратка статия ще насоча вниманието Ви и към статия, която писах миналата година. Тя е по повод на клиент с подобен проблем.

Дела от колекторски фирми.

адвокат за Дела срещу колекторски фирми. Адвокат в ПловдивВ статията се засяга следващата стъпка, към която преминават колекторите на вземания. Тя е да образуват гражданско дело срещу този, от който претендира суми. Конкретният въпрос, който ми зададе тогава клиентът беше:

„Получих заповед от съда, че трябва да платя 800 лева на фирма, плюс разноски за такси и адвокати по дело, водено срещу мен. Как стана това, какво искат, платил съм…?“

Заповед за изпълнение.

Цялата статия с мой коментар със заглавие “Заповед за изпълнение“ можете да видите ТУК. Тя беше и публикувана в популярен счетоводен сайт под заглавие:

“Заповед за изпълнение и как да се защитим от нея“.  Тази статия може да се види ТУК.

*Настоящата не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора, като адвокат, по повод конкретни казуси с клиенти.

2 мнения за “Tормоз от колекторски фирми – част II

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *