Без запори и след извънредното положение!

Без запори, адвокат в Пловдив, дела срешу ЧСИБез запори и след извънредното положение! ЧСИ предлагат: Още два месеца без описи и запори на сметки за физически лица. Два месеца след края на извънредното положение да не извършват описи на движими вещи на физически лица. Да не са налагат запори на банковите им сметки. Това предлагат от Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ).

Повече за ЧСИ в “Адвокат срещу ЧСИ“ – Автор Росен Димитров адвокат в Пловдив и София.

“Искам адвокат, който да застане срещу този ЧСИ. Който не се страхува от властта и да защитава обикновените хора. Това държава ли е? Държава ли е да ме осъдят без да знам за делото? Как така ЧСИ не ми казва кой ме е осъдил? Само иска да внасям пари! Искам да осъдя този ЧСИ и държавата, че ме е осъдила без да знам…? Обикновените хора имат ли права?“

Без запори за два месеца след извънредното положение!

Тези действия (запор – бел. ред.) са най-масови. От една страна, те са предпоставка за разпространение на вируса, тъй като при запорите длъжниците се принуждават да обикалят банки, институции и кантори с оглед доказване на несеквестируемост, като се отразяват неблагоприятно и на психическото здраве на хората.

От друга страна, изключително силно навлизат във имуществената сфера на гражданите. Предвид че останалите изпълнителни способи ще са възможни смятаме, че това е разумен компромис между правото на кредиторите да получат изпълнение на съдебното решение, с това да се пази здравето и финансовата стабилност на длъжниците”.

Друга група предложения на ЧСИ са свързани с намаляване последиците от предстоящата икономическа криза и затрупването на съдилищата с граждански, търговски и заповедни производства, както след тази през 2009 г.

ЧСИ ги представят така:

Без запор от ЧСИ, помощ от ЧСИ, адвокати Пловдив, адвокатска кантора Пловдив, адвокатДа се даде възможност за доброволно и разсрочено погасяване на задълженията от страна на гражданите и бизнеса без съдебна намеса. Да се извършват доброволни продажби на имущество на публичен търг без да е издаден изпълнителен лист. Да се даде възможност купувачите да закупуват имоти на публична продан по ГПК с кредит от банка, за да има реално наддаване и по-справедливи цени.

Спестяване на разходи.

От там напомнят за старото си предложението за справяне с проблема с малките дългове и посочват, че такава доброволна процедура може да изиграе изключително важна роля – да доведе до намаляване на бъдещите дела. Ще спести значителни разходи на гражданите и бизнеса.

Ще им даде възможност да погасяват задълженията си доброволно, на части, в неопределен срок, и то без да заплащат такси. При нея длъжниците са максимално защитени. Липсва каквато и да било принуда и психически тормоз. Те могат по всяко време да я прекратят с едно писмено изявление, че оспорват задължението.

Спрени описи на имущество и новите запори на банкови сметки!

Повече за запори в ‘‘Запор от ЧСИ без са знам! Законно ли е?“ – автор Росен Димитров, адвокат в Пловдив и София.

Запор от ЧСИ без да знам! Законно ли е? Има много задавани въпроси във връзка с налагането на запор от ЧСИ. Мислейки за това и анализирайки случаите, по които сме работили за последната година, като че ли у мен се налага убеждението, че хората негодуват не срещу самия запор, а поради начините за налагането му.

Оплакването: Защо не ме уведомиха, че ще ми наложат запор?

Адвокат в Пловдив, адвокати в Пловдив, адвокатска защитаЧСИ се връщат и на темата с отменените при последните промени в Гражданския процесуален кодекс доброволни продажби на имущество на публичен търг.

Камарата на ЧСИ напомня, че още при обявяването на извънредното положение именно по нейна инициатива, със съдействието на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, бяха спрени публичните продани. Спрени бяха и въводите във владение, описите на имущество и новите запори на банкови сметки на физически лица. Благодарение на своевременната реакция на министъра на правосъдието те бяха включени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Свързани теми:
Пандемията и новите мерки за защита на длъжника.
Промяната в Наказателния кодекс заради пандемията.
Изменения в Закона за извънредното положение от 03.04.2020 г.
Пандемията и нарушаването на основни права.
Отказ от изпълнение на заповед на работодател поради пандемията.

Източник: News Lex Bg.

Снимки, заглавие и дребни стилистични корекции – Росен Димитров адвокат в Пловдив и София.

Повече на www.advokatdimitrov.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *