ЧСИ заплашен с убийство от длъжник

адвокатска защита по изпълнителни дела. Адвокат в София и Пловдив, адвокатска кантора ПловдивЧСИ заплашен с убийство от длъжник затова, че предприема изпълнителни действия срещу него. ЧСИ с инициали Д.Д. Е с район на действие Окръжен съд гр. Пазарджик. Длъжникът е с инициали Н.П. Застава пред районен съд гр. Пловдив.

Престъпление ли заканата с убийство? Какво е закана за убийство според наказателния кодекс?

Чл. 144. (1) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
(3) Ако деецът се е заканил с убийство или деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, или е извършено в условията на домашно насилие, наказанието е лишаване от свобода до шест години.

Повече в “ЧСИ ме осъди без да знам! Какво да правя?“ Автор Росен Димитров – адвокат в Пловдив и София:

ЧСИ – кръвопийци.
Съдебните изпълнители се споменават най-вече в негативен аспект. Те са представяни като изедници на народа, които действат като слуги на банки и монополи. Масово е мнението, че ЧСИ са кръвопийци, взимащи и последните трохи хляб на бедните.

Въпреки, че медиите не споменават правната квалификация на на извършеното престъпление става въпрос за закана за убийство на длъжностно лице повод изпълнение на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

ЧСИ заплашен с убийство от длъжник?

ЧСИ заплашен с убийство, адвокатска помощ срещу ЧСИ, адвокатска защита по изпълнителни делаКонкретен повод за афекта на длъжника била наложена възбрана върху негов недвижим имот от ЧСИ по молба на взискателя (кредитора) по делото. Така длъжникът отишъл в кантората на съдебния изпълнител и му се заканил да го убие.

Поради заканата за убийство:

Било образувано наказателно дело срещу длъжника в Районен съд гр. Пловдив. Ход на делото не бил даден, тъй като отсъствали основни свидетели, включително и частният съдебен изпълнител. Той е представил доказателства, че преди насрочване датата на делото е планирал пътуване в чужбина. Следващото заседание било насрочено за 17.02. 2020 година. Тогава ще бъдат разпитани всички свидетели.

Настоящата статия не е изчерпалена. Тя отразява информация публикувана в https://www.plovdiv24.bg/

Свързани теми:
Запор от ЧСИ без да знам! Законно ли е?
ЧСИ ме осъди без да знам! Какво да правя?
Адвокат срещу ЧСИ?
Банка, кредит, дело, адвокат и ЧСИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *