Адвокат от Пловдив изисква несъществуващи дългове???

Адвокат от Пловдив и СофияЗа случая с мним адвокат от Пловдив, който изисквал заплащането на несъществуващи дългове съобщава “Правен свят“. Заглавието е мое – адвокат Росен Димитров. Мними адвокати изискват изплащането на несъществуващи дългове. Схемата включва и използването на имената на действащи адвокати и съдебни изпълнители.

Изисква ли адвокат от Пловдив плащания от длъжници?

Зачестяват случаите на „фишинг“ атаките от хора представящи се за адвокати. Те целят заразяване на компютъра или извличане на данни за кредитни карти и пароли за достъп до банкови сметки. В поредната масова електронна атака се използват имената на редица адвокати и съдебни изпълнители от Пловдив. Получателите на имейлите се приканват към доброволно изплащане на несъществуващи парични задължения.

Покана за плащане от адвокат.

Добър адвокат от Пловдив по наказателни и граждански дела„Във връзка с неизпълнение на задълженията ви, ви отправям настоящата покана за доброволно изпълнение“. Така започва текстът на мейла, подписан от името на пловдивски адвокат.

Според председателя на Адвокатска колегия Пловдив – Иван Демерджиев това е масова практика. Използвани са имената на реални адвокати. Става въпрос за опит за измама и няма нито един случай, в който да има данни адвокати от Пловдив по някакъв начин да са съпричастни към това, което се случва.

Не отваряйте приложения файл.

В съобщението има “покана“ за плащане, след което следва предупреждение за принудително събиране на дължимата сума. Повече подробности имало в приложения файл. Именно този файл не бива да се отваря. В него се съдържа вирусът, който можел да зарази компютъра.

добър адвокат от Пловдив, lawyer, solicitor, attorney at law Plovdiv and SofiaФайлът, който бил прикачван от тези адвокати в Пловдив имитирал реален документ. Всъщност обаче инсталирал зловреден код в компютъра. Този код компрометира софтуера на компютъра и информацията в него.

Цел на атаката

Първото нещо, което цели въпросното съобщение е да създаде тревога в получателя. Ако получите подобен имейл, първо да потърсите личен контакт с лицето което го изпраща. Това може да стане и по телефона, но не отговаряйте през компютъра или телефона си.

*Свързани теми:
- Защита от адвокат и процесуално представителство.
- Адвокат срещу ЧСИ.
- Нотариална покана.
**Настоящата не е изчерпателна и отразява случай разпростран от медиите. Заглавието е на Росен Димитров - адвокат в Пловдив и София.
***Източник: ''Правен свят''.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *