Адвокат ли…?

Адвокат ли? Адвокат в Пловдив и СофияВчера – петък, по работа, се наложи да посетя двама Частни съдебни изпълнители (ЧСИ). От първия ЧСИ трябваше да взема пълна и точна информация за делото на мой клиент, който е длъжник на банка. Това е и повод за настоящата статия “Адвокат ли…?

Получих делото от момичетата, работещи в кантората на ЧСИ, които бяха крайно любезни. Седнах да изваждам информация.

През това време-около един час, виждах и чувах идващите при ЧСИ хора. Повечето идваха и се караха. “Защо ме осъдихте без да знам?“  “Какви са тези листи, които сте ми пратили?“,  “Имах да давам 200 лв, а ми искате 1200?“

Момичетата отговаряха културно, но някои хора пак не разбираха и си поддържаха скандалния тон. На едно от момичетата му писна да му викат в лицето и отвърна високо “Не мога да отгавярм на такива въпроси, обърнете се към адвокат“.

Каращата се лелка бързо й отговори “Не ми трябват адвокати на мене, какво е това нещо….не ви е срам……“ и т.н. В този момент си свърших работа, върнах папката и си тръгнах.

Отидох до друг ЧСИ. Този път, за да образувам изпълнително дело за клиент, който имаше да взима пари от роднина. Навремето – преди няколко години, моят клиент му дал пари на заем, а след това получилият парите започнал да го избягва, да се прави на луд, за това, че има да връща пари. При този ЧСИ бях за около 10 минути и видях само двама посетители – дядо и внук, дошли заедно.

адвокати в Пловдив и София, адвокат граждански делаОт разговора им със служител кантората, който дочух, разбрах, че дядото получил покана от този ЧСИ. Не разбрал какво е това нещо и се свързал с внука си, за да му обясни. Внукът разбрал написаното, но не и за какво става въпрос. Затова завел дядо си при ЧСИ.

И нормалните въпроси на внука “Ама, какво е това осъждане? За какво е? Амаааа, няма такова нещо, как така?“ Въпросът, които ми направи впечатление беше “И сега какво ще правим?“

И момичето отговаря “Не зная господине, питайте адвокат“.

“Адвокат ли…?“, беше отговорът на момчето и последно нещо, което чух преди на изляза.

Така в този и в много други случаи хората спестявяйки няколко десетки лева 30-100 лв. и не ползвайки адвокат си навличат проблеми за хиляди, като сами се превръщат във финансови роби. Сами се лишават от законовите възможности, които им е предоставил законът за адекватна реакция и защита от действия на ЧСИ!.

*Свързани теми:
- ЧСИ не са Ваши консултанти!
- Защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.
- Как ме осъдиха без да знам?
- Как при дълг от 30-40 лв ЧСИ Ви иска 500?
**Настоящата не е изчерпателна и изразява личното мнение на автора, като адвокат.

11 мнения за “Адвокат ли…?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *