Адвокати в Пловдив заради тях изгубих имота

Адвокати в ПловдивАдвокати в Пловдив – заради тях изгубих имота е статия за човек, чийто апартамент е продаден без той да разбере. Действието се развива в Пловдив, а тези виновни адвокати, според думите на клиента са от града. Как е станало това е описано по-долу. Част от разказа на човека беше следната “Излязох от болница и видях покъщнината си на улицата. Хладилникът беше на тротоара, от него течеше вода, а храната развалена. Апартаментът беше заключен, ключалката сменена и не можах да вляза. Оказа се, че имотът ми е продаден от ЧСИ, а аз не съм разбрал…“

Адвокати в Пловдив защо са виновни?

Човекът с продадения от ЧСИ апартамент е съдлъжник по договор за банков заем. Нещо повече той е ипотекарен длъжник по кредита на трети лица с банката. Иначе казано други лица са взели кредит от банка, а той е станал техен гарант. Гарант с апартамента си, който е ипотекирал, като обезпечение на задължението на кредитополучателите. Така получилите кредита от банката лица стават длъжници, а той СЪдлъжник. Но не обикновен длъжник, а ипотекарен, защото отговаря с ипотекирания от самия него имот с договор за ипотека в полза на банката кредитодател.

Адвокати в помощ или вреда на длъжника

Както много често се случва длъжниците спират да плащат задълженията си по кредита. Банката образува дела, които печели. Осъжда длъжниците, взима изпълнителен лист и образува изпълнително дело при ЧСИ. Последният насочва принудителното изпълнение срещу длъжниците. Но кредитът е в размер на стотици хиляди лева и паричните постъпления не са достатъчни. Банката иска публична продан на имоти на длъжните. Парите отново не са достатъчни…

Повече в Публична продан от ЧСИ на единствено жилище заради бърз кредит. Автор Росен Димитров адвокат в Пловдив и София.

Известно е, че публична продан на единствено жилище не може да има поради защитата, която законът предоставя на длъжника. Законодателят е предвидил правило, че изпълнението не може да бъде насочено върху  жилището на длъжника, ако той и никой от членовете на семейството му, с които живее заедно, нямат друго жилище.

Това правило обаче не е абсолютно. То отпада ако длъжникът сам, по своя воля, се откаже да се ползва от тази благоприятна законодателна защита. А длъжникът се отказва ако ипотекира единствения си имот.

Засега нашият човек – ипотекарен длъжник е спокоен и не търси адвокати…

Адвокати в Пловдив изпълнителни дела ЧСИЗа разлика от него обаче банката си има адвокати, които действат. Адвокати на банката искат, а ЧСИ насочва публична продан на ипотекирания имот на съдлъжника. Чак тогава той започва да търси адвокати в Пловдив и наема такъв. Проверяват делото и наетият адвокат казва, че нищо не може да се направи, и клиентът го сменя с друг. Наема втори адвокат в Пловдив, който е по-активен. Обжалват действията на ЧСИ по публичната продан, но неуспешно. Самата публична продан също е неуспешна защото не се намира купувач на имота, поради високата цена.

Нова публична продан от ЧСИ

След първата нестанала публична продан ЧСИ насрочва още четири, които също не са станали. За всичко това ЧСИ уведомява адвоката на ипотекарния длъжник – собственик на продавания апартамент. Идва шеста публична продан, за която се намира купувач, като ЧСИ отново изпраща съобщения на адвоката на длъжника. Адвокатът не прави нищо, включително да уведоми клиента си за осъществената публична продан и обявения купувач. Тук сигурно ще питате защо клиентът не се е интересувал какво става по делото при ЧСИ и сам не е питал адвоката си. Отговорът е, че НЕ ЗНАМ. Попитах, но не получих отговор.

Въвод във владение на обявения купувач

Адвокати в Пловдив граждански делаСлед като ЧСИ редовно е уведомявал длъжника чрез неговия адвокат, което е равносилно да уведомиш самия длъжник, е предприел действието въвод във владение на купувача на имота. Това означава, че имотът се отнема от стария собственик и се предава на новия. Тъй като имотът се предава чист, вещите на предишния собственик трябва да се изнесат. Той не го прави, защото не знае, а не знае, защото адвокатът му не му е казал, вещите се изнасят принудително. Междувременно длъжникът е влязъл за кратко в болница и когато е бил изписан е решил да отиде до апартамента си. Пред блока е видял собствения си хладилник в локва вода от самия него, както и останалите си вещи. Така разбрал, че имотът му е бил вече продаден…

Адвокати в Пловдив заради тях изгубих имота…

Това е изводът, до който е достигнал ипотекарния длъжник, а дали е прав или не е лична преценка на всеки един от читателите…

Повече на Бързи кредити – защита от адвокат. Автор адвокат Росен Димитров – Пловдив и София.

Този човек беше сключил договор за паричен заем при драстично високи лихви, неустойки и обезпечения. Това разбира се не е единствен случай. Настоящата статия е в смислова връзка със спомената статия и в нея разглеждам още въпроси с дейността на фирмите за бързи кредити, както и нуждата от адвокат.

*Повече на www.advokatdimitrov.com

**Свързани теми:

Публична продан от ЧСИ на единствено жилище заради бърз кредит
Бързи кредити – защита от адвокат
Права на длъжника и кредитора – кой има повече?
Закон за личния фалит – ще има ли желаещи да фалират?
Бърз кредит и Лихварство. Кога се става лихвар?
– Онлайн договор за потребителски кредит.
– Адвокат Росен Димитров: Няма списък със забрани за колекторите.
– Адвокат за дела срещу колекторски фирми.
– Адвокатска защита на длъжници и кредитори по изпълнителни дела.
– Адвокат срещу ЧСИ?
– Запор на заплата.
– Защита от действия на ЧСИ при издаден изпълнителен лист.
– Кога ЧСИ идва в дома?
– Запор и изпълнителен лист от ЧСИ? Не всичко е приключено!
– ЧСИ не са Ваши консултанти!
– Производство по чл. 417 ГПК.
– Производство по чл. 417 ГПК – част II.
– ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО В ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ.
– Защита от адвокат и процесуално представителство.
– Банка, кредит, дело, адвокат и ЧСИ.

***Настоящата не е изчерпателна и отразява личното мнение на автора като адвокат в Пловдив и София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *