Кражба на летището

ThiefВчера медиите гръмнаха с новината, че дългогодишният посланик на България в САЩ – Елена Поптодорова била хваната за кражба на летището във Варшава. Ставало въпрос за стока за около 400 долара, открадната от безмитния магазин.

Според нейната версия тя не е крала, а излязла от магазина с козметиката, за да се обади по телефона на майка си и точно тогава я хванали.

Тази история ме подсети за един мой случай преди време:

При мен дойде един човек, който ми каза “Карах мотора из село и полицаите ме подгониха. Избягах им и се прибрах у нас, и веднага изпих 2 ракии. Полицаите дойдоха и ме накара да духам (Подложили го на тест с дрегер – бел. моя). Излезе, че съм пиян. Но аз пих след като карах. Може ли да напра’йм нещо и да не ме осъдят?“

Тази случка в селото, поне на мен, ми звучи толкова логично, колкото версията на посланик Елена Поптодорова, че излязла със стоката, за да позвъни по телефона.

Сетих се за още една моя случка:

Става въпрос за една кражба с взлом. Полицаите хващат един човек пред склад с козметика (също като посланик Поптодорова). Складът е разбит, стоката e у хванатия пред склада. Повдигнато му е обвинение за кражба с взлом. Делото влиза в съда. Подсъдимият – мой клиент, обяснява на съдията “аз минавах от там и като крадците ме видяха избягаха, и хвърлиха стоката. Аз я взех да я местя и….ме хванаха. Не съм крал аз….“
Няма доказателва в обратна насока. Нищо не оборва обясненията на подсъдимия. Присъдата бе оправдателна… 🙂

*Настоящата изразява личното мнение на автора като адвокат и се базира на информация от медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *